Nagels & Pedicure Birgit

fish spa - kalknagelbehandelingen - voetreflexologie 
ultieme nagelverharder - gellak in 1 laag - nagelstudio

SINT-TRUIDEN 07/01/2017


Op een koude winterdag nog niet zo lang geleden, vroor het zo hard dat de hele stad zo glad was als een spiegel. 

Terwijl niemand durfde buitenkomen, zaten in een schoonheidssalon aan het truiense Clockem-poortje, Vier Vrouwen stilletjes te wachten op klanten om in de watten te leggen met chocola en wijn, mini-massages, voetbad met visjes en cadeautjes.


Plotseling zwaaide de deur open. Een klant! De jonge vrouw haastte zich binnen en liet de kou rillend voor de deur staan. Iedereen was vol van verbazing, want Manjit was niet van de stad. Ze kwam van een dorp waar de bomen nog spraken en dieren en mensen in vrede met elkaar leefden. Ze kreeg al snel een drankje in haar handen en werd op de Grote Stoel gezet, waar de oudste van de Vier Vrouwen haar een deugddoende voetmassage gaf. 

Even later wandelden twee schimmen voorbij het met sterren verlichte raam. De eigenares van het schoonheidssalon, Birgit, dacht meteen aan Sinterklaas! Maar gezien het al 7 januari was, was de brave man al lang vertrokken naar de zuiderzon, bedacht ze zich snel. Toch kon ze zich niet ontdoen van het gevoel dat ze had als jong meisje, vol verwachting naar buiten kijkend, hunkerend naar het moment dat Sinterklaas en zijn knecht het huis voorbij het raam wandelden om dan een seconde later op de deurbel te drukken. Enkel was het nu niet nodig om aan te bellen, want het schoonheidssalon hield open deur, en de klanten konden zonder bellen en zonder kloppen binnenkomen. De waarheid viel als een koud doek over haar heen toen ze zag dat het Veerle was, de burgemeester van de stad! Een tijdje geleden had ze aan haar gevraagd om naar de heropening te komen en een briefje te trekken uit de vaas met wel 200 briefjes in met namen van klanten die haar actie hadden gedeeld op Facebook. Sinds het positieve antwoord van de burgemeester fladderden wel honderden vlinders in haar buik die, op het moment dat de burgemeester binnenkwam, eindelijk bevrijd werden. Ze vlogen over heel het salon en gingen op alle kasten zitten, op ieders haar, schouders, benen en voeten, op de cadeautjes en de bloemen die de burgemeester had meegebracht. Je kon ze op je vinger laten rusten en hun stippen bewonderen. 


Onzeker als ze was, raapte Birgit zichzelf op en stelde de andere vrouwen voor aan de burgemeester en haar partner, die ook zo vriendelijk geweest was om zich in de gladde spiegelstad te bewegen. 

Even een demonstratie van de Fish Spa? Ja, graag, antwoordde Manjit, spoelde haar voeten, en gleed in het warme water. waar de visjes gretig begonnen te eten. 

Op de achtergrond begint Loreena McKennitt aan een nieuw lied. Drie weken geleden had Birgit aan de burgemeester voorgesteld om om 17u17 een naam te trekken en het was... 17u16! Piiiiiieeeep. System down. Repeat. System down. Automatic pilot ON => Waarvoor had ze de burgemeester uitgenodigd en hoe kan ze haar zoveel mogelijk tijd besparen? De burgemeester heeft niet de hele avond om hier te blijven hangen! => Piiiieeeep. Wedstrijd. Wedstrijd. Winnaar. Winnaar. O JA! "Veerle, in deze vaas zitten 2-300 namen van mensen die de actie gedeeld hebben op Facebook." En of ze een naam zou willen trekken? Piiieeep. Je vergeet te zeggen wat ze kunnen winnen, Birgit. Dat is voor later, zenuwpees. Nu geen tijd voor. Piiieeep. De burgemeester doet haar jas uit en gaat met haar arm in de met zwarte doek omwikkelde vaas... Het is 17u17. "Manjit Kaur", leest ze op het briefje... Manjit Kaur? MANJIT KAUR??? De enige klant die gekomen was??????


Niemand kon begrijpen hoe dit kon. Een uurtje vooraf had Birgit alle briefjes met allemaal verschillende namen in de vaas gestoken en er niet meer aan geweest. Dat had iedereen gezien!


Iedereen stond paf. 

Wat een toeval! 

Wat een mirakel! 

Wat een... perfectie? 

Wat een controle?! 

Toen daagde het haar. 

De Godin... ZIJ. 

Zij is er! 

Zij is aanwezig in alles! 

Een man in de lucht?

Nee, een VROUW in ONS!! 

In ALLES. 

Deze perfecte stroming van gebeurtenissen en dansende controle over alle details, dat is ZIJ. 

Het vrouwelijke schept leven, en blijkbaar tot in het innieminniepietsie allerkleinste detail!!!

Toeval bestaat NIET.

Alles wordt perfect gestuurd!

Tot in het innieminiepietsie allerkleinste detail!


Toen iedereen naar huis was, nam Birgit een duik in haar gouden bron. 

Al drijvend op het zachte, gouden licht voelde ze zich zo dicht bij haar moeder. 

Ze voelde zich voor het eerst sinds lange tijd weer... THUIS!


Toen kwam een varkentje met een lange snuit,

en het verhaaltje was uit!

M. de Burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren trekt het winnende lot!

Blog

Onze partners

100% zuivere huidverzorging

De beste nagelproducten

Info-avonden voor elke vrouw

Wasbaar maandverband & inlegkruisjes

Menstruatiecups & -sponsjes