Nagels & Pedicure Birgit

fish spa - kalknagelbehandelingen - voetreflexologie 
ultieme nagelverharder - gellak in 1 laag - nagelstudio

Een ervaring met de visjes, wat een ervaring!

De reis van de garra rufa-visjes


Ergens in 2014, de exacte datum weet men niet meer, lag een vrouw op sterven. Een van haar laatste wensen was het ervaren van die beruchte visjes waar ze al zoveel over gehoord had. Betty, heette ze. De zussen en broer van Betty bereidden zich voor op haar vertrek naar de eeuwige jachtvelden toen ze te weten kwamen dat een schoonheidsspecialiste in Sint-Truiden een aquarium voor publiek gebruik bezat met zulke visjes.


"Dag mevrouw, klopt het dat u van die visjes heeft voor de voeten?"

"Ja, dat klopt, mevrouw", antwoordde de schoonheidsspecialiste.

"Wij zijn op zoek naar zulke visjes om te kopen."

"Tja, dat zou u kunnen doen maar ik raad het u af, mevrouw. Er komt heel wat bij kijken qua verzorging en onderhoud. Waarom zou u ze graag willen hebben want het is het makkelijkst en het goedkoopst voor u om tot bij mij te komen?"

"Onze zus Betty ligt op sterven, mevrouw. En een van haar laatste wensen is om in zo'n aquarium te zitten en de visjes te voelen."

Dit brak haar hart.

"Maar dan kom ik toch gewoon tot bij jullie??" zei de schoonheidsspecialiste. De tranen stroomden over haar wangen. 

De zus gaf het adres. Het was niet zo ver, slechts een uurtje rijden.


Toen was het zo ver. 

De schoonheidsspecialiste en haar hulpje schepten de visjes in een emmer, laadden het materiaal in voor de voetverzorging en vertrokken bij het ochtendgloren. De heenreis verliep rimpelloos. Toen ze binnenkwamen, huilde Betty van geluk! Ze hing haar voeten in de emmer en genoot... genoot... genoot... Wel een uur lang! Intussen hielden de meisjes het water op temperatuur door regelmatig warm water bij te voegen. Het was werkelijk een wonder dat geschiedde, want de visjes waren erg stressgevoelig en bij het minste verschil in temperatuur en kwaliteit van het water, presteerden ze zelden nog. Maar vandaag wel! Ze knabbelden en friemelden naar hartenlust en Betty huilde en huilde van geluk. Hier in dit kleine huisje aan de waterkant gebeurde het onwaarschijnlijke, een mirakel... en daar werd iedereen stil van... 

Nadien kreeg Betty nog een deugddoende voetverzorging en massage. Zo fijn om haar te verwennen, dit frĂȘle, oude, zieke vrouwtje. Haar voeten waren zacht door het enzym dat de visjes hadden afgegeven, en haar eelt bleef nu zeker 3 weken weg! 

De dag werd in schoonheid afgesloten en de visjes gingen weer mee naar huis. Ook de terugreis verliep rimpelloos.


Thuisgekomen zwommen en knabbelden de visjes nog lang en gelukkig.


Twee maanden later is Betty heengegaan. Wij leven mee met haar nabestaanden.